sylvanderlee@hotmail.com

06-13035700

Stemmetjes in je hoofd!

Heb jij dat ook,,, dat stemmetje?

Read more

2e start

Na een heerlijke vakantie in Frankrijk met mijn gezin gaan de deuren weer open van de Nutszaal.

Nu precies 5 maanden verder gaan de lessen weer beginnen

We gaan weer verder waar we gebleven zijn.

Tja, wat ik hiervan geleerd heb, Dat ik erg flexibel ben en dat ik gerust wat zakelijker mag worden... Ach... Ja... Dat ben ik...!

Het is zoals het is, en iedereen heeft er mee te maken...

Het blijft een rare tijd, mensen die het nog te spannend vinden om te komen sporten, anderen hebben of gaan nog lekker op vakantie.

Voor nu!

de nodige maatregelen, iedereen zijn eigen gevoel gebruiken, en hopen dat we lekker door kunnen gaan, en niet een 2e stilstand komt..


De kinder Yoga opleiding is verschoven naar eind oktober..

Er zijn wel wat nieuwe lessen op het programma gezet... en buiten les geven blijft wel heerlijk om te doen.

Het blote voeten pad blijft een leuke lokatie en tot het weer het toelaat blijf ik daar ook les geven.

We gaan er voor..

Read more

Corona!

En dan ben je net een paar maanden voor jezelf en dan mag je de deuren sluiten. En nu?

Ik zag dat vele collega's online les gingen geven, nou dat is niets voor mij, met me gezicht op bewegende beelden. Maar de vraag kwam er toch bij de kinderen, tja voor de kinderen wilde ik het wel doen... Syl!! dan kan je het ook voor volwassenen. Ik wil niet dat iedereen mij ziet dus even kijken hoe en wat, kwam ik erachter dat je een besloten groep op facebook kan aanmaken en zo kan alleen de mensen zien die jezelf uitgenodigd hebt in de groep.. Dus, oke! ik ga het ook gewoon doen... even wat onwennig, zo af en toe een kat in beeld, soms wordt je live onderbroken, en eruit gezet omdat je muziek gebruikt wat niet mag!! huiskamer verbouwen tot dansstudio en yoga studio, maar eerlijk is eerlijk het heeft ook wel wat..ze kon ik even goed doorgaan en de leden in beweging houden..

Ik merkte dat de laatste weken ik mezelf enorm moest toezetten om weer les te geven, want wat mis ik de interactie met de mensen. Er is besloten door het kabinet dat de kinderen weer mogen lessen, maar dan buiten...Jjeetje zeg, weer wat anders, dus opzoek naar wat de mogelijkheden zijn... Ja, bij de korfbal waar mijn eigen kinderen sporten mag ik buiten les geven aan mijn meiden groepje voor de zumba.. Fijn om weer wat te mogen doen.. Weer een paar weken verder mogen we ook met volwassenen buiten sporten, buiten zumba zie ik niet zo zitten met volwassenen maar ik heb al een tijdje in mijn hoofd om het wandelen weer op te pakken, dit is nu dus de tijd ervoor omdat te gaan doen! ik mag max 12 mensen.. en dat was geen probleem de mensen zijn het inmiddels aardig zat om thuis te blijven.. En dan zie je overal dat er buiten Yoga beoefend wordt... Tja ik heb geen mooie tuin, dan een park in de buurt... En ineens komt er een heel mooi idee omhoog, ik het blote voetenpad gevraagd of er een mogelijkheid is om daar Yoga les te geven.. En dat kan!!! Heel blij, dus 2e pinksterdag ga ik mijn eerste buiten les Yoga geven...En als het een succes is dan hou ik hem voorlopig op Maandag avond staan.

Het leuke is dat de mensen die op de camping staan ook mee kunnen doen met mijn les, dat wordt vast een succes.. en wie weet komen er nog meer lessen .

Read more

Bang om dik te worden!

Even een persoonlijke blog van mij.

Ik kreeg van de week een email binnen van

Carola van Bemmelen…expert op eetgedrag van mensen

Als onderwerp stond er -

Angst om dik te worden!

Wow! Die komt op het juiste moment binnen….

Even voor de mensen die mij nog niet zo lang kennen.

Zo ongeveer 3 jaar geleden was ik 40 kilo zwaarder… door anders te eten en meer te bewegen en vergeet niet anders in het leven te staan, ben ik gekomen hoe ik er nu uitzie en hoe ik me nu voel…

De angst om ‘weer’ dik te worden had ik eigenlijk niet, tot voor kort..

Sinds dit jaar ben ik een andere pad ingeslagen, dus was het weer even opzoek naar een nieuw balans in mijn leven.. en nog ben ik daar mee bezig.

Ik merkte al wel dat bepaalde kledingstukken iets minder ruim ging zitten, maar ach, als ik straks meer ga sporten, les ga geven komt het wel goed, en zo had ik meer van die kleine dingen.. en uiteindelijk door kleine ongemakken in mijn lichaam, kleine lichte pijntjes… dat is meestal een teken van je lichaam dat er wat aan

de hand is…

Ik vroeg mezelf ook steeds af waar komen die ongemakken vandaan..?

Soms krijg je tekens. Lees je vaak dezelfde dingen, trek ik wel eens een tarot kaartje…

En dan ineens…..komt het binnen,

je ben Bang… bang om weer de oude dikke Syl te worden..( en terwijl ik dit typ komt het nog harder binnen en komen de tranen) Ja, dus!

Dus toen ik dat ontdekt had ging ik mezelf afvragen…

Eet ik anders? Daar kan ik volmondig nee op zeggen, alhoewel ik soms te makkelijk denk, maar mijn lichaam geeft het duidelijk aan… dus laat ik het

Sport ik anders? Ja absoluut, ik sport minder, maar ik sportte dan ook wel erg veel.

Denk ik anders? JAAA! Ik ben angstig om weer dikker te worden…. Waarom dan? Omdat ik zelf voedingscoach ben kan ik natuurlijk niet dikker worden en dan aan mijn clienten gaan vertellen dat ze een andere leefstijl moeten …

Maar Syl.. Wat is er dan nog meer anders dan een half jaar geleden…

IK fiets minder, ik neem geen vitamines/ mineralen meer.

Oké, ik merkte dus dat ik bij mijn heupen (emotie) dikker was geworden.. en nee de Yoga en Zumba helpt daar niet bij, dus ben nu bezig om balans oefeningen te doen..

Dus de multi vitamine en de magnesium weer op het aanrecht

Maar het is wel een stuk rustiger in mijn hoofd en mijn lichaam… Dus!!! Misschien is het hoe ik nu ben wel veel gezonder dan een half jaar terug….

In de mail van Carola staat ook heel duidelijk dat je brein dit allemaal verzint, bedacht heeft.

Een stukje uit haar blog:

Bang zijn voor iets, betekent dat je een gedachte creëert die ervoor zorgt dat je je niet goed voelt en die gevoelens zorgen ervoor dat je brein komt met een oplossing in de vorm van eten. Wanneer je dus bang bent om dik te worden, voelt dat niet goed. Je gaat hierdoor eten en uiteindelijk zul je dikker worden. Je angst is waarheid geworden. Is je angst terecht?

Gedachten (en dus ook angsten) hebben de vervelende eigenschap om waarheid te worden. Om die reden is het zaak om heel goed te onderzoeken of datgene waar je bang voor bent ook echt een bedreiging is op dit moment.


Nadat ik dit heb gelezen, is het me zeker heel duidelijk, Ik moet het los laten, dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar door dat ik dit nu opschrijf en me er bewust van ben, ben ik al op de helft… Ik ga wel door met de vitamines/ mineralen, dat is sowieso niet verkeerd en natuurlijk de oefeningen verder ook niet. En verder schrijven , mijn gevoel opschrijven… dat helpt bij mij enorm

In mijn praktijk merk ik ook dat er veel cliënten zijn die snel weer in de oude patroon vallen, dat heb ik gelukkig niet, maar dat je bang ben weer de oude IK te worden heb ik dus wel…. Dus je lichaam en je geest moeten samen ook zeker in balans zijn…. Hard werken..

Warme groet    Sylvia

Read more

StoelYoga


Afgelopen zaterdag 18 januari heb ik een opleidingsdag gehad om stoelyoga te gaan geven aan ouderen of fysiek beperkte mensen.

Het was een super interresante dag, we kregen les van Paula jap Tjong.

Deze vorm van Yoga is een milde vorm van Yoga zodat het voor iedereen toegangelijk is, mensen met lichamelijke klachten, mensen die niet lenig zijn enz

Er zijn heel veel verschillende houdingen wat we op een stoel kunnen uitvoeren. Zodat je hele lichaam soepel blijft.


Vanaf vrijdag ochtend 10 april ga ik starten met Stoel Yoga lessen.

De lessen beginnen om 09:30 -10:30

Read more

nieuw

nieuwe lessen in Enkhuizen

Read more

winnaars

Inmiddels zijn e twee trekkingen geweest

Monique Hoeflaak heeft de voedingscoaching pakket gewonnen, en omdat ik bijna 1 jaar mijn praktijk aan huis heb, een extra prijs. eenmalig een voedings en bewegingsadvies verloot en die is gewonnen door Claudia Timmermans...


Gefeliciteerd dames


Read more

Yes!!


Geslaagd voor kinder-voedingscoach..

Dat gaan we vieren 🌸
Onder de mensen die dit berichten delen en mijn Facebook/Instagram pagina liken.. verloot ik een voedingscoachpakket ter waarde van € 250,-
Delen maar...!!!

Warme groet
Sylvia ♡

Read more