sylvanderlee@hotmail.com

06-13035700

Stemmetjes in je hoofd!

Het stemmetje in je Hoofd….

Heb jij dat ook,,, dat stemmetje?

Die je dingen vertelt , wat je niet leuk vind, die je niet wil horen en wil negeren.. Die keer op keer terugkomt en je op dingen attendeert: Je kan het niet- je bent niet mooi, ik zou het niet doen, dat gaat mislukken.. het is echt niets voor jou… enz enz…

Het wordt ook wel je EGO- genoemd of Monkey Talk

We willen deze stemmetjes niet en probeert het negeren maar het komt elke keer weer terug en hoe harder je er tegen vecht hoe erger het terugkomt en het kan uiteindelijk je leven beïnvloeden… raak je geSTRESSt en stress is heel ongezond voor je lichaam. Het wordt dan ook al moeilijker om die gedachten weer te verzachten of weg te krijgen…

De meeste stemmetjes zijn vaak negatief en willen je een slecht gevoel geven…maar deze stemmetjes zijn niet jou (ze willen jou alleen wat duidelijk maken) maar ze horen wel bij jou, en dat zal altijd zo blijven.. we kunnen niet zonder, hoe gek het ook klinkt, het is een deel van jou.. en je hebt ze ook nodig om jezelf in balans te houden..

De ego is een gedachten die voortkomt uit een deel van jou waar jij nog niet helemaal tevreden over bent, het zijn vaak gedachten die voortkomen uit angst, twijfel, onzekerheid.

Hoe kunnen we het beste met deze gedachten omgaan?

Deze gedachtenstemmetjes willen je iets zeggen,

Ga er eens voor zitten en proberen er met open blik naar te luisteren, wat willen deze stemmetjes je eigenlijk vertellen… probeer niet te oordelen. Weet dat deze ego stemmetjes vaak negatief zijn dus je hoeft ze niet te geloven. maar probeer alleen te luisteren wat er precies gezegd wordt, waar komt het vandaan, waarom zegt mijn ego dit? En wat kan ik ermee. Desnoods pak je een schrift en schrijf of teken je gevoel.

De stemmetjes mogen er zijn en omdat je er naar luistert en er de tijd voor neemt kunnen de gedachten milder worden…. Het is niet zo dat dan deze gedachten meteen helemaal wegblijven, het zal terug komen maar bedenk dan dat deze gedachten niet voor niets komen en probeer deze negatieve gedachten in iets positief om te zetten, Het is belangrijk om jezelf nergens te van beschuldigen niet te oordelen bekijk het van bovenaf..

Het is goed wat je doet,

vergeef jezelf

luister naar jezelf

hou van jezelf