sylvanderlee@hotmail.com

06-13035700

Hoe ik werk

Het is belangrijk te weten wat we eten. Ongemerkt sluipen er verkeerde eetgewoontes in waar we helemaal niet bewust van zijn. Of heb je last van je hormonen of zijn er bepaalde ziektebeelden, voeding en stress doet veel met ons lichaam. Ik wil u helpen om een gezonde voedingswijze eigen te maken. Een voedingsgewoonte die verantwoord is. Mijn taak is u te laten inzien hoe u dit zelf kunt bereiken. Geen “voorgekauwde” diëten, maar zelf uitgedachte menu’s. Door middel van opdrachten zult u bewust worden van een goed eetpatroon, die u zelfstandig heeft gemaakt. Daarin coach ik u, waar u het nodig heeft. Dit gaat als volgt:
Kennismakings gesprek

Het kennismakings gesprek is gratis. Hierin vertel ik u wat ik, als coach, voor u kan betekenen en wat de begeleiding precies inhoudt. Op basis hiervan kunt u beslissen of deze methode u aanspreekt. Mocht dat zo zijn dan verzoek ik u om gedurende een week een eet/ beweegverslag bij te houden. Vervolgens maak ik met u een afspraak voor een intakegesprek.


Intakegesprek

In het intakegesprek noteer ik uw persoonsgegevens, gezondheidsgegevens en bijzonderheden, zoals motivatie en verwachtingen van het begeleidingstraject. Daarnaast wordt uw huidige eet- en beweegpatroon besproken en zal ik mijn conclusie toelichten. Vervolgens wordt u gewogen, waarna ik een gewichtsanalyse (BMI, vetpercentage en lichaamsmetingen) maak en wordt in overleg het streefgewicht vastgesteld. Aan de hand van de gegevens uit het intakegesprek stel ik een persoonlijk plan van aanpak op. Daarnaast geef ik u tips am zelf menu’s te maken.

Vervolgconsulten

Samen maken we afspraken wanneer de vervolgconsulten plaats vinden. Tijdens deze vervolgconsulten bespreken we de voortgang en de zaken waar u tegen aan loopt, door middel van gesprekken en metingen.

U krijgt informatie over o.a. gezonde voeding, vetten, vitamines en mineralen, het lezen van etiketten, variatiemogelijkheden, tips hoe om te gaan met feestjes, uit eten gaan, vakanties etc. Uitgangspunt is balans. Hoe de balans werkt van koolhydraten, eiwitten en vetten. Vooral welke koolhydraten, eiwitten en vetten.