Hoe ik werk

Het is belangrijk te weten wat we eten. Ongemerkt sluipen er verkeerde eetgewoontes in waar we helemaal niet bewust van zijn. Of heb je last van je hormonen of zijn er bepaalde ziektebeelden, voeding en stress doet veel met ons lichaam. Ik wil u helpen om een gezonde voedingswijze eigen te maken. Een voedingsgewoonte die verantwoord is. Mijn taak is u te laten inzien hoe u dit zelf kunt bereiken. Geen “voorgekauwde” diëten, maar door zelf bewust te zijn wat je eet.  Door middel van opdrachten zult u bewust worden van een goed eetpatroon, die u zelfstandig heeft gemaakt. Daarin coach ik u, waar u het nodig heeft.

 

Ook bied ik hulp aan schoolgaande kinderen

Als je hulp nodig hebt bij de voeding van schoolgaande kinderen,

Lees hieronder hoe ik te werk ga en geheel vrijblijvend  kunt u een afspraak maken.

Dit gaat als volgt:


Kennismaking gesprek

Het kennismaking gesprek is gratis. Hierin vertel ik u wat ik, als coach, voor u kan betekenen en wat de begeleiding precies inhoudt. Op basis hiervan kunt u beslissen of deze methode u aanspreekt. Mocht dat zo zijn dan verzoek ik u om gedurende een week een eet/ beweegverslag bij te houden. Vervolgens maak ik met u een afspraak voor een intakegesprek.


Intakegesprek

In het intakegesprek noteer ik uw persoonsgegevens, gezondheidsgegevens en bijzonderheden, zoals motivatie en verwachtingen van het begeleidingstraject. Daarnaast wordt uw huidige eet- en beweegpatroon besproken en zal ik mijn conclusie toelichten. Vervolgens wordt u gewogen, waarna ik een gewichtsanalyse (BMI, vetpercentage en lichaamsmetingen) maak en wordt in overleg het streefgewicht vastgesteld. Aan de hand van de gegevens uit het intakegesprek stel ik een persoonlijk plan van aanpak op. Daarnaast geef ik u tips om zelf menu’s te maken.

Vervolgconsulten

Samen maken we afspraken wanneer de vervolgconsulten plaats vinden. Tijdens deze vervolgconsulten bespreken we de voortgang en de zaken waar u tegen aan loopt, door middel van gesprekken en metingen.

U krijgt informatie over o.a. gezonde voeding, vetten, vitamines en mineralen, het lezen van etiketten, variatiemogelijkheden, tips hoe om te gaan met feestjes, uit eten gaan, vakanties etc. Uitgangspunt is balans. Hoe de balans werkt van koolhydraten, eiwitten en vetten. Vooral welke koolhydraten, eiwitten en vetten.

Natuurlijk wil je weten wat de kosten zijn.

De meeste zorgverzekeraars dekken een gedeelte of dekken de gehele kosten, wil je weten of jou zorgverzekeraar de kosten dekken neem dan even contact met mij op en dan kijken we wat de mogelijkheden zijn

Hier onder klik je op de button om te klikken voor de tarieven,

 

 

Kind en Voeding   

 

Neem een willekeurige schoolfoto van 25 jaar geleden en het valt op hoeveel slanker de kinderen waren. De toename van overgewicht, vooral bij kinderen, is zeer zorgwekkend. Steeds meer kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd ouderdomsdiabetes en hebben grote kans op andere aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, leverkwalen, etc. Eén op de twintig mensen met overgewicht overlijdt zelfs aan de gevolgen ervan. Daar moeten en willen we wat aan doen. Er is geen tijd te verliezen. Kinderen met overgewicht moeten nu begeleid worden om erger (obesitas) te voorkomen. Kinderen die (nog) niet te dik zijn, moeten een gezonde leefstijl ontwikkelen, om overgewicht te voorkomen.

Afvallen zonder dieet.

Als je kind last heeft van overgewicht of dreigt om in de overgewichtsklasse te raken, is het raadzaam actie te ondernemen. Het gaat er uiteindelijk om dat er een consequente verandering in levensstijl van het kind gebracht wordt. Daarbij moet rekening gehouden worden met een evenwichtige combinatie tussen energieverbruik en energieopname.

Elk kind is anders zodat ieder kind andere begeleiding nodig heeft. Daarom werk ik nauw samen met de ouders, want daar ligt de basis. De kinderen volgen geen dieet maar een aanpassing van de voeding. Het gaat vooral om bewustwording van het eet- en beweegpatroon. Bij jonge kinderen wordt dit op een speelse manier gebracht. Oudere kinderen/ pubers hebben weer een andere benadering nodig, met meer eigen verantwoording.

 

Voldoende beweging

Meer dan de helft van de jongeren beweegt niet genoeg Televisie kijken, gamen, YouTube-en , koptelefoon op afgesloten van de buitenwereld. Zelfs hele jong kinderen 'wandelen' in de kinderwagen en bewegen steeds minder. Slechts 47% beweegt voldoende: zeven dagen in de week één uur per dag.

Dat is jammer, want kinderen hebben over het algemeen plezier in bewegen en het is goed voor de motorische ontwikkeling. Een van de andere voordelen is, dat het kind makkelijker op een gezond gewicht blijft. Hoe meer beweging kinderen krijgen, hoe beter. Een kind heeft elke dag minimaal 60 minuten aan beweging nodig. Het gaat hierbij om gewone, dagelijkse beweging als: fietsen naar school, wandelen met de hond, skeeleren en actief spelen.

De beweegnorm voor kinderen is elke dag minimaal een uur matig intensief bewegen, naar school fietsen of lopen. traplopen, spelen op het schoolplein, de hond uitlaten, boodschappen doen en twee keer per week intensief sporten, waarbij je lichaam echt in actie komt, zoals bij voetballen, Zumba, skaten, kickboksen, zwemmen en andere teamsporten.

voordelen van gezonde voeding en voldoende bewegen

-De spijsvertering werkt beter

- Heeft een positief effect op het afweersysteem (tegen infectie en daardoor minder snel ziek)

- Een kind blijft beter op gewicht en wordt niet te zwaar

- Het verkleint de kans op diabetes

- Het verkleint de kans op ongevallen en blessures

- Kind voelt zich meer ontspannen

- Beter bestand tegen stress en depressie

- Kind kan beter slapen

- Kind is minder moe en voelt zich energieker

 

 

 

Wil je meer weten? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

voor de tarieven klik dan op de button hieronder



KVK: 73495522
BTW: NL002094492B43
Bank: NL37RABO0336918607
BGNnr: 5141
AGB: 90109601
(Beroeps Gewichtsconsulenten
Nederland)